Renate's haken en zo

Renate's haken en zo

zondag 9 juni 2013

Hoes voor tissuedoos

Op mijn "to-do"-lijstje staat ook een tissuedoos hoes. Een van mijn zoons heeft ooit voor Moederdag een kartonnen hoes voor een tissuedoos gemaakt en deze staat nog steeds in huis te pronken. Maar hij had er vanalles opgeplakt en dit valt er nu steeds af. En daarom wilde ik er zelf een haken. Ik heb even gezocht op internet en een leuk patroon hiervoor gevonden: http://theroyalsisters.blogspot.nl/2010/09/granny-tissue-box-tutorial.html

Dit is het geworden, gehaakt met acrylgaren:


 
Ik heb er ook nog een gehaakt als cadeautje voor de verjaardag van mijn nicht. Deze heb ik gehaakt met Catania, dit was wat meer werk dan de eerste hoes. Maar ik vind het zelf heel mooi (nog mooier dan met het acryl...). En mijn nicht is er ook heel blij mee!!12 opmerkingen:

 1. Well done! I love this! Nice colors!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk geworden!!!! Zeker de moeite waard om het te proberen, staat gezelliger dan een kale doos tissues op tafel.... Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk,
   Heb je dat patroon toevallig ook in het Nederlands?

   Verwijderen
  2. Hoi!! Ik weet dat er een Nederlands patroontje ergens op een blog is. Ik heb het voor je opgezocht en hier kun je het vinden: http://kristelshobbydagboek.blogspot.be/2012/04/patroon-hoes-voor-zakdoekendoos-cover.html
   Groetjes van Renate

   Verwijderen
 3. Dank je wel. Ik ga het proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb jij het patroon aangepast? Want ik heb net de bovenkant gemaakt met het Engelse patroon en er klopt helemaal niets van! het past niet om mijn tissuedoos heen. En nu zie ik dus pas dat jij veel meer ronden hebt gemaakt dan je volgens het patroon moest maken. Ik ga nu maar opnieuw beginnen met het Nederlandse patroon... Hopelijk lukt het dan wel..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet meer weten of ik het patroon heb aangepast. Ik vermoed van wel. Ik neem aan dat ik ben blijven meerderen totdat de hoes om de bovenkant van mijn tissuedoos pastte.
   Soms kloppen patronen niet helemaal .... Hopelijk lukt het je wel met het Nederlandse patroon!!
   Veel succes!!
   Groetjes Renate

   Verwijderen
  2. Hallo Renate,

   Bij mij klopt het Nederlandse ook niet en doe alles wat beschreven staat, het fronst bovenaan...snap het niet. Kan jij me niet helpen en zeggen wat ik verkeerd doe?

   Verwijderen
  3. Ik volg zelf niet altijd het patroon. Ik heb gemeerderd in de hoeken totdat de gehaakte rechthoek net zo groot is als de bovenkant van mijn tissuedoos. En vanaf daar alleen maar 3-cluster-stokjes gehaakt.
   Je kunt dit eens proberen.....
   Groetjes Renate

   Verwijderen