Renate's haken en zo

Renate's haken en zo

donderdag 22 augustus 2013

Uilenmutsjes

Een oud buurmeisje van me maakt sinds kort foto's van o.a. pasgeboren baby's. Ze vroeg me of ik een uilenmutsje voor haar wilde maken in de maat "newborn". Toevallig had ik nog een lichtblauw mutsje in die maat liggen.Ze heeft het mutsje gebruikt voor een fotoshoot met een pasgeboren jongetje. Prachtige foto's zijn het geworden!!! En dat zeg ik niet omdat ze o.a. mijn uilenmutsje heeft gebruikt!! Het is echt de moeite waard om eens op haar site of Facebookpagina te kijken, zo'n mooie babyfoto's!!!

Na die fotoshoot vroeg ze of ik nog een uilenmutsje voor haar wilde maken. Dit keer in het roze met slapende oogjes.
 
 
En omdat ik deze met slapende oogjes zo leuk vind, heb ik er nog eentje gemaakt, een lichtblauwe. Is altijd wel handig om op voorraad te hebben ;)
 
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een schattige mutsjes. Toch wel een eer dat ze die gebruikt heeft voor een foto-shoot! :-) Mooie Facebook-pagina!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Heb je ook een patroon wat je wilt delen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het originele patroon komt hier vandaan: http://www.repeatcrafterme.com/2012/09/crochet-owl-hat-pattern-in-newborn.html
   Ik heb het zelf iets aangepast!!
   Groetjes van Renate

   Verwijderen
 3. Heel leuk! Ik maakte zelf kortgeleden het pinguïnmutsje van die website. Mag ik vragen waarvan jij de mutsjes haakte? Ik had katoen van Paris Drops gebruikt, maar dat werd toch een beetje stug. (Misschien had ik ook een grotere naald moeten pakken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Ik maakte zelf kortgeleden het pinguïnmutsje van die website. Mag ik vragen waarvan jij de mutsjes haakte? Ik had katoen van Paris Drops gebruikt, maar dat werd toch een beetje stug. (Misschien had ik ook een grotere naald moeten pakken...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb acryl garen gebruikt. Blijft lekker soepel en is lekker warm. Blijft ook mooi, voor mijn dochtertje had ik afgelopen winter van dit acryl garen een Hello Kitty muts gehaakt en die ziet er nog heel mooi uit!
   Groetjes van Renate

   Verwijderen
 5. Wat een lieve mutsje, superschattig! Dank je wel voor het de.en!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat ik hier geen foto kan laten zien van het resultaat. Maar enkele van deze foto's zijn wel te bewonderen op mijn website www.hipbabyfotografie.nl of www.facebook.com/hipbabyfotografie

  Groetjes,
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen