Renate's haken en zo

Renate's haken en zo

woensdag 27 februari 2013

Hello Kitty muts

Vorige week belde mijn 11-jarig nichtje: "Tante Renate, ik heb een gsm gekregen. Wil je voor mij een hoesje voor eromheen haken?" Tuurlijk wil ik dat voor haar doen!!
Zaterdagmiddg ben ik met haar lievelingkleur begonnen, paars. En ze wilde er een bloemetje op. Binnen anderhalf uur was haar gsm-hoesje klaar.Ze vind het echt mooi en heeft al gevraagd of ik er ook een voor haar vriendinnetje wil haken!!
 
Ik heb een leuk patroontje op internet gevonden van een uilenmutsje                          ( http://www.repeatcrafterme.com/2012/04/crochet-owl-hat-pattern.html ). En als ik zo'n leuk patroontje zie dan wil ik het ook graag maken..... Zaterdagavond ben ik aan het uilenmutsje begonnen en het ging snel! Ik heb het dezelfde avond kunnen klaarmaken.

 
 
Alleen dan is het klaar en dan ligt het daar.....
Vanochtend was ik op bezoek bij mijn nichtje en haar man en pasgeboren zoontje. Haar moeder vertelde over het leuke uilenmutsje dat ik had gehaakt en ik liet mijn nichtje de foto ervan zien. Ze vond het prachtig. Bij mij ligt het toch maar en omdat zij het zo leuk vind heb ik het haar gegeven!
 
Dochterlief vind het mutsje ook leuk en toen ik haar vroeg of ik haar ook een uilenmutsje moest maken zei ze: "Nee, maak mij maar een Hello Kitty muts."
Ze had gezien dat ik daar een patroon van heb gevonden.
Ik ben voor haar dus maar aan een Hello Kitty muts begonnen.
Alleen vind ik de lengte op het patroon te kort. Ik heb de muts dus wat langer gemaakt, zodat ze goed over haar oren heen valt en lekker warm is.
Maar als je de muts langer maakt, zijn de ogen, neus en oren van de Hello Kitty van het patroon in verhouding veel te klein. Deze heb ik dus naar eigen inzicht groter gemaakt. En de originele Hello Kitty muts had een strikje, maar zelf vind ik een bloem mooier.
En dit is het resultaat:
 
 
 
En dochterlief is er zoooo blij mee, dat ze de muts gisterochtend op de peuterspeelzaal de hele ochtend heeft opgehad. En thuis mocht de muts ook niet af!
En toen we vandaag weg gingen wilde ze niet haar gewone muts op, nee, ze moest haar Hello Kitty muts op!!!
Ik ben zelf ook heel tevreden met het resultaat, maar als ik dan de reactie van mijn meisje zie ............ dan smelt ik helemaal en weet ik waar ik het voor maak!!
 


Gisteravond heb ik 2 granny squares gehaakt. De linkse heb ik via een patroontje gehaakt ( http://tillietulip.blogspot.nl/2012/06/to-beg-chain-ch-5-and-join-to-form.html ) en van de rechtse was geen patroontje, alleen een foto (komt van dezelfde blog). De foto van deze bloem had ik vorige week al met mijn nicht samen "bestudeerd" en deze hadden we ook gehaakt.
Alleen heb ik ze nu weer zo gehaakt en een granny square eromheen gemaakt.
Ik weet nu hoe ze moeten. Eens kijken of ik er ooit iets mee ga doen..... Lijkt me leuk om een dekentje of een kussen van te maken, als ik ooit eens heeeeeel veeeeel tijd heb.....
 
 

 

1 opmerking:

  1. Ik kom even langs en bewonder je haakwerk. Ik ben begonnen met een kittymuts maar zit te knoeien met de plaats van de oren haha lijkt soms meer op eenbeer, die van jou is geweldig. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen